"Hrvatska-Engleska" & Zaprešić Boys

"Hrvatska-Engleska" & Zaprešić Boys

09.07.2018. 14:04:57


Naši Vatreni u srijedu, 11.07.2018., igraju utakmicu generacije protiv Engleske.

Ovo je drugo hrvatsko polufinale Svjetskog prvenstva u zadnjih 20 godina.

Zaprešić Boys je navijački bend koji svoje pjesme najviše posvećuju hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i zagrebačkom Dinamu. Povodom Dana oružanih snaga nastupili su s kadetima hrvatske vojske i Orkestrom Oružanih snaga Republike Hrvatske uz navijačku pjesmu "Neopisivo". Povodom SP u Rusiji 2018. godine izbacuju singl "Igraj moja Hrvatska" koja je u kratkom vremenu skupila više od dva milijuna pogleda i popela se na vrh top liste HR40. 

Početkom devedesetih ova grupa, prije svega prijatelja, započela je svoj navijački život. Višegodišnjim "stažem" na tribini krajem devedesetih te početkom novog stoljeća ekipa iz Zaprešića stječe svoj status na tribinama diljem Hrvatske pa i šire, statusa koji se ne stiče nimalo lako u navijačkom svijetu. U to vrijeme jedan od pripadnika ekipe sklada pjesme za tribinu koje pjevaju i današnje generacije navijača.
2005.g - Vraćajući se sa jedne od utakmica ekipa se spontano našla u kvartovskom studiju u Zaprešiću, tadašnjoj bazi grupe Connect koja je bila na svojim glazbenim počecima. U dobrom raspoloženju i spontano snimili su svoj prvi studio navijački session. Ideja je bila rođena. Prva pjesma snimljena u studiju bila je "Boja mojih vena". Pjesma je kasnije dobro prihvaćena na lokalnom nivou i naravno među navijačima Dinama, a za istu je napravljen i prvi video spot.
2006.g - Došlo se na ideju da se snimi jedna pjesma i na nacionalnom nivou pa je priča dobila svoj nastavak uoči SP u Njemačkoj 2006 g. Te godine nastalo je "Srce vatreno" u suradnji sa Neredom. Pjesma koja je digla na noge navijače hrvatske nogometzne reprezentacije u domovini i inozemstvu.
2008.g - Nakon hita "Srce vatreno" boysi se vraćaju suradnji sa grupom Connect te nastaje "Samo je jedno", pjesma posvećena hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za vrijeme EP-a u Austriji i Švicarskoj 2008.g. Ona je do danas ostala i biti će jedna od pjesama koja je obilježila grupu Zaprešić Boys, ali i pjesma koja je ujedno i prekretnica u glazbenom životu grupe.
2009.g - Slijedi gostovanje na albumu repera Shorty pjesmom "Molitva i zakletva" a nakon toga grupa se odlučila raditi pjesme isključivo sa autentičnim stadionskim vokalima i krenuti samostalno u daljnjoj karijeri. Važno je naglasiti da u suradnji u svim projektima grupa nije participirala samo vokalno već sami i autorski potpisuju sve refrene koje su i otpjevali! 2009.g Prva pjesma koju izvode kao samostalni izvođači bila je "Duša moga grada", koju su redom ovi svi rođeni Zagrepčani, posvetili voljenom gradu za njegov rođendan.
2012.g - Nastaje i prva pjesma u samostalnoj izvedbi posvećena hrvatskoj reprezentaciji, koja tekstualno miješa i izjednačavaju ljubav i emocije prema Hrvatskoj kao državi i Hrvatskoj reprezentaciji. Pjesma "U porazu i pobjedi" nastala je 2012.g. uoči EP-a u Poljskoj i Ukrajini.
2013.g - Ubrzo slijedi novi singl "Opijen tribinama" , uoči kvalifikacijske utakmice sa Srbijom.
2014.g - Kao finale uoči SP-a u Brazilu 2014.g. izlazi pjesma „Neopisivo“, koja je medijski, na društvenim mrežama, video spotom i TV reklamama oborila sve rekorde.
2016.g - EP u Francuskoj obilježili su singlom "Pratim put" kojom daju naglasak na svoju vjernost prema Hrvatskoj. Vjernosti i ljubavi koja traje desetljećima i koja nikad neće prestati, kako na tribinama tako i u njihovim pjesmama. 2018.g - Posljednje veliko natjecanje SP u Rusiji 2018. godine obilježili su singlom "Igraj moja Hrvatska" koji je u kratkom vremenu skupio preko dva milijuna pogleda na youtubeu.

Dođi na Trg i podrži Vatrene uz Zaprešić Boyse i njihove pjesme “Srce vatreno”, “Neopisivo”, “Igraj moja Hrvatska”... i mnoge druge.