Gelato Sisters nastupaju u Fan zoni

Gelato Sisters nastupaju u Fan zoni

Gelato Sisters nastupaju u Fan zoni

05.07.2018. 15:42:35


Raspored događanja u Fan zoni za petak, 06.07.2018. će biti vrlo bogat.

Uz izravni prijenos dvaju utakmica četvrtfinala imat ćemo priliku vidjeti i ženski trio Gelato Sisters.
16:00 - izravni prijenos utakmice Urugvaj - Francuska
20:00 - izravni prijenos utakmice Brazil - Belgija

Gelato Sisters je vokalni ženski trio koji postoji od 2013. godine, a njihov je nastanak inspiriran Oscarom nagrađenim filmom Veliki Gatsby. Glazba, kostimografija i energija koju taj film donosi postali su temeljom za osnivanje jedinstvenog, snažnog i sofisticiranog projekta koji je ujedinio tri pjevačice Nedu Parmać, Sanju Parmać i Romanu Pavliša. Njihova se glazba žanrovski proteže od početka 20. stoljeća sve do današnjih hitova koji su obojani svevremenskim retro zvukom i skladnim troglasjem.

Standardi swinga 30-ih i 40-ih godina poput "In the mood" ili "Boogie Woogie Bugle Boy" sastavni su dio njihova repertoara, a koketiraju i sa zvukom ženskih grupa pedesetih i ranih šezdesetih godina. Naravno, najveći utjecaj na njihovu izvedbu imaju vjerojatno najpoznatiji vokalni trio svih vremena – The Andrews Sisters. Baš kao što Gelato Sisters to rade na hrvatskim pozornicama, The Andrew Sisters 40-ih su godina svojim nastupima s big bandovima donosile jedan potpuno novi stil, bogat harmonijama i sinkroniziranim plesnim pokretima. Sljedeci taj primjer, Gelato Sisters osmislile su svoj nastup kao kombinaciju swinga, pop, soul i jazz glazbe, zanimljivih i usklađenih kostima te energicnih plesnih nastupa.
Surađivale su s mnogim hrvatskim glazbenicima, te nastupale na mnogim hrvatskim pozornicama i festivalima od Dubrovnika do Varaždina.