Konferencija za medije

Konferencija za medije

Konferencija za medije

31.05.2018. 03:45:38


MJESEC DANA NAVIJANJA U SREDIŠTU ZAGREBA: PREDSTAVLJANJE FAN ZONE UDRUGE BUDI PONOSAN

"Vjerujem da će atmosfera na Trgu bana Jelačića biti prekrasna, kao i širom Hrvatske gdje će biti slično s više Fan zona", poručio je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na prigodnoj konferenciji za novinare gdje je Udruga navijača BUDI PONOSAN predstavio svoju navijačku zonu koju će organizirati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića od 14. lipnja do 15. srpnja.

Naime, klub navijača BUDI PONOSAN, Hrvatski nogometni savez (HNS) i Veleposlanstvo Ruske Federacije u Hrvatskoj zajednički su najavili postavljanje Fan zone na Trgu bana Jelačića gdje će navijači na velikom ekranu moći pratiti utakmice nogometnog Svjetskog prvenstva u Rusiji. Očekuje se da će Fan zonu u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji posjetiti, kao i ranijih godina, velik broj domaćih navijača, ali i svih onih koji su u gradu privremeno.

Anvar Azimov, veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj i počasni pokrovitelj Fan zone, istaknuo je kako je Rusija spremna za početak Svjetskog prvenstva, kao i svi stadioni na kojima će se igrati nogometne utakmice. Azimov je kazao kako je osobno obožavatelj hrvatske reprezentacije i nogometa koji "Vatreni" igraju, isto kao i velik broj ruskih navijača, te ustvrdio kako je po kvaliteti igrača i po kolektivnom duhu, Hrvatska jedna od najboljih europskih reprezentacija. "Volio bih da hrvatska reprezentacija bude što uspješnija i da minimalno dođe do polufinala", rekao je Azimov. Dodao je kako je ruski narod vrlo gostoljubljiv i dobronamjeran te kako će hrvatska reprezentacija dobiti zasluženu pažnju i podršku u Rusiji. Predsjednik HNS-a Davor Šuker poručio je važnost Fan zone,
fotografija i snimaka koji će dolaziti kao podrška igračima koji će igrati u Rusiji.

Predsjednica kluba navijača BUDI PONOSAN Ana Lovasić u toplom je i emotivnom govoru istakla kako je ljubav prema reprezentaciji jedan čin ljubavi prema domovini te želju za zajedničkim navijanjem jer navijači s pravom imaju biti ponosni na hrvatsku reprezentaciju.

U ime Grada Zagreba pročelnik Ureda za sport i mlade Milan Pavelić istaknuo je zadovoljstvo što će središnji gradski trg mjesec dana pratiti našu reprezentaciju, a jedan od prvih članova MMA borac Igor Pokrajac naglasio je važnost podrške navijača u svakom sportu i pri svakom meču.